Hur blir jag medlem på Historiepodden+?

Att prenumerera på Historiepodden+ är väldigt enkelt!

 

 • Gå in på Historiepodden på din poddapp och leta efter länken i programmet eller avsnittssammanfattningen (den kommer att se ut så här):

https://plus.acast.com/s/historiepodden

 

 

 • Välj sedan det paket du vill lyssna på. Det finns två olika att välja på – välj det som passar dig bäst.
 • Om du aldrig använt Acast+ innan behöver du i första steget skapa ett Acast-konto (som du kommer åt på sidan plus.acast.com för att hantera medlemskap och betalningsinformation).
 • När du har valt och betalat för ditt medlemskap, följ anvisningarna för att lyssna på flödet. Du kommer tas till en sida där du väljer vilken poddapp du använder, så kommer du tas till den appen för att lägga till ditt nya plus-flöde.
 • Om din valda poddapp inte finns tillgänglig kan du helt enkelt gå till botten av skärmen och kopiera RSS-flödes-URL:en. Du kommer att kunna lägga till den manuellt i appen du väljer.
 • Snyggt! Nu kan du lyssna på Historiepodden+ din poddapp!

 

Fungerar Acast+ på alla poddappar?

Nästan alla! Du kan lyssna i exempelvis Apple Podcasts, Google Podcasts, Castro, Overcast, Podcast Addict och Pocket Casts. I dagsläget finns inte stöd för Spotify. Läs mer här om vilka appar som stöds.

 

 

Jag har blivit medlem men hör fortfarande reklam. Vad är fel?

Om du har prenumererat på reklamfritt innehåll i Historiepodden+ och fortfarande hör reklam kan det finnas en ganska enkel förklaring. Det är mycket möjligt att ett steg har hoppats över i processen och att du av misstag lyssnar på det vanliga, öppna flödet. Följ stegen nedan för att kontrollera att du gjort rätt:1. Har du importerat ditt bonus-flöde till din valda podcast-app? Efter att du prenumererat på Historiepodden+ måste du se till att du är ansluten till det flödet för att få ditt reklamfria innehåll. Är du osäker? Kolla här för en snabb genomgång.2. Säkerställ att du lyssnar på rätt flöde. När du har importerat Historiepodden+ till din valda podcast-app kan du fortfarande se det ursprungliga, öppna flödet. Det exklusiva flödet kommer att heta ex. ”Historiepodden+ (Grimbergs utvalda)”. Det är där du hittar dina reklamfria avsnitt. Läs mer här.

Jag har blivit medlem men ser nu två likadana podcast-feeds. Är något fel?

 

Inte alls! Om du tittar noggrant kommer du att märka att de inte riktigt är samma flöden.Det du ser är det exklusiva innehållet tillsammans med poddens fria, offentliga avsnitt. Du kommer att märka att ditt privata flöde kommer att heta exempelvis ”Historiepodden + (Grimbergs utvalda)” medan det offentliga flödet helt enkelt kommer att heta Historiepodden som innan.

 

 

Hur avslutar jag mitt Acast+ medlemskap?

Notera: Om det står att du inte har något medlemskap eller ”ingen aktivt innehåll” beror detta vanligtvis på att du loggar in med en annan metod än den som användes vid installationen (t.ex. e-postinloggning kontra via Apple ID).

Att avsluta ditt medlemskap: Logga in på www.plus.acast.com. Där kan du avsluta ditt medlemskap genom att klicka på ”Avsluta medlemskap” och följa anvisningarna.När du avslutar ditt medlemskap kommer du fortsätta att ha tillgång till ditt bonusinnehåll fram till slutet av faktureringscykeln. Datumet kommer att visas på ditt konto.

Varför kan jag inte logga in på mitt Acast-konto?Om du inte lyckas logga in på ditt Acast-konto på www.plus.acast.com för att hantera ditt medlemskap så kan det finnas några enkla lösningar:

  • När du först registrerade dig, vilken inloggningsmetod använde du då? Till exempel, om du skapade ditt konto med hjälp av Apple ID, så måste du fortsätta använda den metoden. Om du försöker använda en annan inloggningsmetod (till exempel med ditt Google-konto eller via e-postadress och lösenord), så kommer du att se ett meddelande som indikerar att det inte finns något innehåll tillgängligt.
  • Inloggning är skiftlägeskänslig. Plus.acast.com har en inloggning som är skiftlägeskänslig. Om du vid registreringen använde stor eller liten bokstav i början av din e-postadress, måste du fortsätta logga in med samma skiftläge.
  • Återställning av ditt lösenord. Om du fortfarande inte kan logga in på ditt konto, försök att ändra ditt lösenord genom att klicka på ”Glömt lösenord?”. Där kommer du bli ombedd att ange din e-postadress. Om du inte ser ett e-postmeddelande inom några minuter, kontrollera gärna din skräppostmapp. Kom ihåg att vårt system är skiftlägeskänsligt. Det innebär att du kanske inte får ett e-postmeddelande om fel skiftläge användes vid återställning av ditt lösenord.

Om detta fortfarande inte fungerar för dig, hör av dig till vårt supportteam som hjälper dig. Vänligen kontakta vårt supportteam via support@acast.com så tittar vi gärna på vad som kan orsaka problemet.

 

 

Jag har en fråga som inte besvaras här. Vad ska jag göra?Om din fråga inte besvaras här rekommenderar vi er att se om ni får svar på Acasts hjälpcenter. Där besvaras alla de vanligaste frågorna.Om du inte får svar där så mailar du support@acast.com för att komma i kontakt med Acasts support-team. Du kan skriva på både svenska och engelska!